5 Veelbelovende Cryptocurrencies Naast Bitcoin die hun All-Time High kan doorbreken in 2020

Met een altcoin seizoen in de maak, zouden verschillende opmerkelijke projecten in 2020 op weg kunnen zijn naar nieuwe hoogtepunten in de geschiedenis. De vraag blijft of en zo ja, welke projecten het voorbeeld van Chainlink zullen volgen in de richting van onbekend terrein.

Terwijl Bitcoin relatief rustig blijft in zijn comfort-prijsgebied, zijn er veel alternatieve munten die sterk fluctueren. Gedecentraliseerde financiering (DeFi) en enkele prominente ontwikkelingen uit verschillende projecten hebben serieuze prijsverhogingen voor verschillende altcoins in gang gezet, en gezien de afname van de dominantie van Bitcoin Trader, komt er een nieuwe altcoin-seizoenboom op gang.

Chainlink (LINK) blijft indruk maken met zijn prestaties en markeert de ene na de andere nieuwe recordhoogte. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar een paar veelbelovende altcoins die ook een nieuwe all-time high zouden kunnen opvoeren.

Tezo’s (XTZ)

„Tezos is een nieuwe gedecentraliseerde blokketen die zichzelf regeert door het opzetten van een echt digitaal gemenebest.“ – leest hun website.

Een van de meest unieke kenmerken is het bestuur, aangezien Tezos probeert het besluitvormingsproces in te bouwen in het netwerk van gebruikers, in plaats van ontwikkelingsteams en mijnbouwgemeenschappen.

Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Zwitserland heeft, heeft in 2017 in slechts twee weken tijd meer dan 200 miljoen dollar opgehaald in een ongedekte ICO. Na meer dan een jaar van proeven en bètatesten kwam de officiële lancering van het Tezos-hoofdnet eind 2018.

Zijn inheemse cryptocurrency, XTZ, bereikte zijn all-time hoge prijs in Februari dit jaar, bij rond de $4 mark. De COVID-19 pandemie, echter, wierp zijn prijs aan onder $1, tijdens de Zwarte Donderdag van recente Maart. Niettemin heeft de inheemse cryptocurrency van Tezos zijn waarde sindsdien aanzienlijk verhoogd tot ongeveer $3, op een goede plek om de ATH-niveaus te bedreigen.

De fundamenten van het project zijn sterk, wat suggereert dat de asset kan worden voorbereid op een prijsstijging naar onbekend terrein boven het huidige ATH. Het gebruik ervan in de praktijk werd onlangs geïllustreerd door de grootste investeringsbank in Latijns-Amerika – Banco BTG Pactual. De bank lanceerde een penning op de Tezos-blokketen, ReitBZ genaamd.

Tezos is ook vrij populair binnen de cryptocurrency gemeenschap, voornamelijk vanwege de inzet ervan. Volgens een recent rapport is bijna 93% van alle XTZ’s geblokkeerd voor staking – meer dan enige andere proof-of-stake-based cryptocurrency. Als een leuk feit was Tezos een van de eerste tokens die staking beloningen boden, wat eigenlijk „baking“ Tezos wordt genoemd.

Binance Coin (BNB)

De toonaangevende cryptocurrencybeurs Binance, die onlangs haar derde verjaardag vierde, behoort tot de meest actieve bedrijven binnen de digital asset sector. Van de lancering van een gereguleerd, in het Verenigd Koninkrijk gevestigd platform voor de handel in cryptocurrency tot de samenwerking met de Brave browser, gaat Binance door met „bouwen“.

Het bedrijf heeft de laatste tijd ook twee belangrijke aankopen gedaan. Als aantoonbaar de grootste tot nu toe in de industrie, zag een ervan Binance de toonaangevende data-aggregator CoinMarketCap verwerven. Na de tweede, waarin Binance het Visa debit card platform Swipe kocht, debuteerde het bedrijf officieel zijn Binance Card aan gebruikers gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en enkele Europese landen.

Ondanks deze ontwikkelingen is de waarde van de Binance Coin van Binance de laatste tijd niet veel gestegen. BNB bereikte zijn ATH in juni vorig jaar met meer dan 40 dollar, maar sindsdien is het niet in staat geweest om boven de 30 dollar te breken.

In de uitverkoop medio maart stortte BNB zich tot onder de $10 en ligt momenteel op ongeveer $17. Eén rapport suggereerde zelfs dat de activaprijs vrij ondergewaardeerd is, en een schommeling zou lang kunnen duren. Als zodanig zal het niet geheel verwonderlijk zijn als BNB zijn begeerde kosten per munt van $40 spoedig overschrijdt.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat het circulerende aanbod van BNB elk kwartaal tot een bepaald punt geleidelijk zal worden verminderd, aangezien Binance penningen verbrandt die gelijk zijn aan een percentage van hun driemaandelijkse winst.

Aave (LEND)

Aave is een Decentralized Finance (DeFi) leenprotocol dat gebruikers in staat stelt om een reeks cryptocrèmes met stabiele en variabele rente te lenen en uit te lenen. Het platform maakt gebruik van zijn native token LEND om houders te voorzien van gereduceerde tarieven. Het bedrijf heeft ook al eerder verklaard dat gebruikers LEND kunnen inzetten voor het beheer en als „eerste verdedigingslinie voor uitstaande leningen“.

De LEND’s all-time high kwam tijdens de eerste week van 2018 op 0,48 dollar. Sindsdien is de activaprijs meer dan twee jaar gedaald. Het veranderde allemaal maanden geleden toen de hele DeFi-sector een hoge vlucht nam en de meeste penningen met betrekking tot deze sector het positieve effect voelden.

Terwijl DeFi blijft groeien, volgen ook de meest prominente vertegenwoordigers van DeFi. LEND’s prijs is zo’n voorbeeld, zoals in medio april, het verhandeld op 0,019 dollar. Op het moment van dit schrijven is de LEND met meer dan 1000% gestegen in drie maanden. Maar toch, als de aan de gang zijnde DeFi trend blijft, Aave’s inheemse munt kon inderdaad overtreffen zijn vorige ATH van $0.48. Vanaf het schrijven van deze lijnen, LEND is de handel rond de $0.3 mark.

Dapper (BAT)

Brave is een open-source, private en veilige webbrowser, ontwikkeld door Brave Software Inc, en werkt op PC, Mac en mobiele apparaten. De cryptocurrency – Basic Attention Token (BAT) – is een reclamemedium dat is gebouwd op de Ethereum-blokketen. Het creëert een advertentie-uitwisselingsmarktplaats door adverteerders, uitgevers en gebruikers op een gedecentraliseerde manier met elkaar te verbinden.

Het bedrijf achter de munt is onlangs een aantal opmerkelijke partnerschappen aangegaan, die uiteindelijk de BAT zouden kunnen helpen bij het verhogen van de prijs. Na de bovengenoemde samenwerking met Binance, kunnen dappere browsergebruikers naadloos werken met cryptocurrency activa direct via een nieuwe on-browser functie genaamd Binance widget. Het stelt hen in wezen in staat om direct toegang te krijgen tot de website van de beurs om digitale activa te storten, te kopen of te verkopen zonder de browserpagina te verlaten.

De populaire Japanse cryptocurrencybeurs BitFlyer heeft onlangs aangekondigd een digitale portemonnee te ontwikkelen voor dappere browsergebruikers. De twee bedrijven merkten ook op dat ze een gezamenlijke marketingcampagne zullen lanceren om de herkenning van cryptocurrencies en blockchain onder klanten uit te breiden en hun gebruikerservaring en gemak te verbeteren.

Afgezien van enige controverse, zouden deze ontwikkelingen inderdaad de BBT naar nieuwe hoogtepunten kunnen duwen. In januari 2018 bedroeg de huidige ATH van BAT meer dan 1 dollar.

Ethereum (ETH)

De op één na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie zou wel eens iets van een donker paard kunnen zijn, en het meest verrassende op deze lijst.

Aan de ene kant heeft het talrijke factoren die in zijn voordeel werken. Die omvatten de aan de gang zijnde DeFi boom, die voornamelijk gebruik maakt van de blokketen en het feit dat het zal de overgang van de huidige proof-of-work consensus algoritme naar proof-of-stake vroeg of laat.

Bij de voltooiing van de overgang, die geen officiële datum heeft, moet het netwerk veiliger en schaalbaarder zijn. Uiteindelijk wordt het zogenaamde Ethereum 2.0 als significant bullish news voor ETH beschouwd.

Aan de andere kant is de inheemse cryptografie nog ver verwijderd van het hoogtepunt van zijn leven. ETH bereikte in januari 2018 een piek van meer dan $1.400 en heeft sindsdien bijna 85% van zijn waarde verloren. Als het de ATH wil breken, moet het met meer dan 500% omhoogschieten.

Hoewel dit niet waarschijnlijk is, heeft ETH in het verleden vergelijkbare prijsstijgingen laten zien. Bovendien suggereren verschillende andere factoren dat de prijs van Ethereum „significant ondergewaardeerd“ is.